NAJNOVIJA VEST: 74 radnika još u šumi - iKragujevac


Vesti

U eksploziji koja se danas dogodila tokom gašenja požara u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu poginuo je potpukovnik Miroslav Perišić, za tri osobe se još traga, dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a povređeno, rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević. Svi povređeni su zbrinuti u kragujevačkom Kliničkom centru i van su životne opasnosti.

74 radnika Tehničko remontnog zavoda je, posle eksplozije, pobegla u obližnju šumu gde je ostala zarobljena. Prema našim saznanjima, niko od njih nije povređen i u dobrom su stanju. Oni su u konstantnoj komunikaciji sa timovima iz Sektora za vanredne situacija. Međutim, ne mogu da se približe putu kako bi izašli iz šume jer se u tom delu nalazi deo fabrike u kojem još postoji opasnost od novih eksplozija.

Spasilački timovi rade na njihovoj evakuaciji, ali prvenstveno na obezbeđivanju terena oko fabrike.

Ministar odbrane Đorđević izjavio je u Kragujevcu da je u eksplozji stradao potpukovnik Miroslav Perišić koji je pripadnik Vojske Srbije već 26 godina, a u prethodne dve je radio u Tehničko-remontnom zavodu. Ministar je porodici potpukovnika Perišića izrazio duboko saučešće.

Dodao je i da se traga za još tri osobe koje se nalaze u opasnoj zoni, zbog čega je iz Beograda došla ekipa Ministarstva odbrane koja je donela robota i dron, kako bi se videlo postoje li uslovi da im se priđe.

Ministar je precizirao da, nažalost, još postoji opasnost od eksplozija, jer iako je požar ugašen, na nekim delovima tinja vatra zbog čega je izrečena mera da niko ne prilazi objektu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu