Srbija i pravnosnažno odbila da izruči Ristića Crnoj Gori - iKragujevac


Vesti

Apelacioni sud stavio je tačku na izručenje Nemanje Ristića, osumnjičenog za učešće u pripremama terorističkog napada u Crnoj Gori. Taj sud potvrdio je rešenje Specijalnog suda u Beogradu da Ristić ne može biti izručen jer je prema navodima prijave crnogorskog tužilaštva osumnjičen da je dela počinio na teritoriji Srbije.

Odluka o drugom osumnjičenom Predragu Bogićeviću, kog traži Crna Gora, tek će biti doneta. Spisi su stigli do sudije Specijalnog suda koji će o tome odlučivati, potvrđeno nam je u Višem sudu u Beogradu.

Sud u Kragujevcu prvo je doneo odluku da su ispunjeni uslovi za izručenje Predraga Bogićevića Crnoj Gori. Međutim, nakon žalbe Bogićevića, apelacioni sud je ukinuo rešenje i vratio na ponovno odlučivanje. Tada se sud u Kragujevcu oglasio nenadležnim i slučaj je prebačen u Specijalni sud u Beogradu, koji će doneti odluku.

Odluke sudova u Srbiji po zahtevima Crne Gore za izručenje Ristića i Bogićevića od početka su potpuno različite. Na samom početku, Ristiću pritvor nikada nije određivan, dok je Bogićević u pritvoru.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu