KG: Čehov za Dan teatra - iKragujevac


Vesti

Povodom Dana Knjaževsko-srpskog tatra, 15. Februara, sinoć je premijerno izvedena predstava “Ujka Vanja“ Antona Pavloviča Čehova, u režiji Jovana Grujića.

U ime grada Kragujevca, Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu čestitao je glumačkom ansamblu Knjaževsko-srpskog teatra i direktoru Voji Lučiću, na rezultatima ostvarenim u prošloj godini i istakao da podrška grada prvoj srpskoj pozorišnoj kući neće izostati ni ove godine.

Mi smo željni takvih rezultata, kada je ova kuća u pitanju. Voleo bih da ova godina bude još uspešnija i da publika bude zadovoljna, a ona je bitna jer je upravo publika ta koja zatvara ili ne zatvara pun krug komunikacije sa pozorištem. Ukoliko budemo vodili jednu promišljenu kulturnu politiku, jednu promišljenu teatarsku politiku, možemo da nastavimo zajednički da radimo na uzdizanju ove prve srpske pozorišne kuće – rekao je Bjeletić.

Nakon premijere, svečano su uručena pozorišna priznanja povodom Dana teatra. Knjaževsko-srpski teatar dodelio je Statuetu Joakim Vujić za 2017. godinu glumici Renati Ulmanski koju je vest o nagradi zatekla na drugom komntinentu, pa će joj ovo priznanje biti naknadno uručeno.

Inače, Statueta se uručuje svake godine, od 1985. kada je ovo priznanje ustanovljeno, na Dan teatra, laureatu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti.

Prsten sa likom Joakima Vujića koji se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciju njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu, pripao je glumici Marini Stojanović.

Godišnje nagrade Teatra pripale su Miodragu Pejkoviću za ulogu Kir Janje u istoimenoj predstavi Jovana Sterije Popovića, u režiji Dragana Varagića, Ani Todorović za ulogu Hermije u predstavi San letnje noći Vilijama Šekspira, u režiji Pjer Valter Polica, kao i Radi Jovanović, inspicijentu.

Pred početak premijere, u Galeriji Joakim otvorena je izložba slika i scenografija Milivoja Štulovića.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu