Podizanje kvaliteta usluga JKP “Čistoća“ - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće donelo je program korišćenja sredstava od zaduživanja kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za nabavku novih kamiona i opreme za prikupljanje smeća u iznosu do 300 miliona dinara, kao i odluku o davanju saglasnosti na program korišćenja subvencija JKP “Čistoća“ za 2017. godinu.

Na osnovu ugovora sa EBRD JKP “Čistoća“ obnavlja vozni park sa 11 kamiona smećara i dva specijalizovana vozila grajfer i podizač. Pored toga, višem nivou higijene u gradu doprineće 2000 metalnih kontejnera i 3200 plastičnih kanti.

Finansijski efekti ulaganja kreditnih sredstava u nabavku novih kamiona i opreme za prikupljanje smeća očekuju se kroz smanjenje tekućih i investicionih troškova održavanja vozila, povećanu efikasnost obavljanja komunalne delatnosti, podizanje obima i kvaliteta usluga i zadovoljstvo građana.

Gradsko veće donelo je program korišćenja subvencija za prevazilaženje problema u funkcionisanju javno - komunalnih preduzeća Gradske tržnice i Gradska groblja. Za drugu fazu konsolidacije Tržnicama je odobreno 55,4 miliona dinara radi isplate duga Poreskoj upravi prema reprogramu, izmirenje obaveza za zaostale zarade za zaposlene kao i za završetak procesa racionalizacije broja zapsolenih isplatom pripadajućih naknada.

Subvencije u iznosu od 30 miliona dinara Gradska groblja iskoristiće za izmirenje zaostalih zarada u periodu od avgusta 2016. do januara tekuće godine, obaveza prema dobavljačima i Poreskoj upravi. Problemi u poslovanju tog preduzeća rešavaće se optimizacijom i racionalizacijom radnih mesta, smanjenjem broja zaposlenih u administraciji i povećanjem prihoda na profitabilnim radnim mestima.

Gradsko veće donelo je odluku o objavljivanju javnog poziva za prijavu predloga programa udruženja iz oblasti privrede u cilju dodele sredstva iz budžeta grada za 2018. godinu u okvirnom iznosu od 1,4 miliona dinara. Maksimalni iznos koji može biti odobren jednom udruženju je 400 000 dinara, a samo izuzetno, uz obrazloženje komisije, može biti odobren viši iznos. Javni poziv biće objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kragujevca.

Članovi veća usvojili su Godišnji plan inspekcijskog nadzora za 2017. godinu i doneli zaključak o donaciji protivgradnih raketa Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije. Grad Kragujevac će nakon sprovednog postupka javne nabavke, ustupiti protivgradne rakete na trajno korišćenje za 32 protivgradne stanice radi zaštite poljoprivrednih useva i objekata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu