Raspisan konkurs za načelnika PU Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je oglas za popunu radnih mesta načelnika za deset područnih policijskih uprava, među kojima je i kragujevačka.

MUP je u saopštenju naveo da se radi o internom konkursu, koji je raspisan u u sklopu reformskih procesa koji treba da doprinesu jačanju profesionalizma i principa jednakih mogućnosti.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo unutrašnjih poslova prvo u državnoj upravi propisalo uslove koje zaposleni treba da ispune za određena radna mesta, i da će se pravu primena ostvariti upravo kroz interne konkurse.

- Transparentan postupak izbora kandidata, zasnovan na objektivnim merilima, sa unapred definisanim kriterijumima selekcije, omogućiće stvaranje sistema napredovanja zasnovanog na principima profesionalizma, transparentnosti i delotvornosti.

Interni konkurs za načelnike deset policijskih uprava, kao i svi naredni interni konkursi, imaju za cilj da povećaju motivaciju kod zaposlenih za ostvarivanje boljih rezultata rada, kao i da se ojača svest da su znanje, sposobnost i veštine koje kandidati poseduju ključni kriterijumi za napredovanje. Uspostavljanjem sistema pozitivne selekcije zaposlenih, kroz doslednu primenu zakonskih i podzakonskih akata, stvaraju se uslovi za jačanje kapaciteta Ministarstva, usklađivanje sa savremenim standardima u oblasti karijernog napredovanja, a sve u cilju obezbeđenja lične i imovinske sigurnosti građana, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu