Ambasador Kine poziva kineske investitore da investiraju u Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang pozvao je kineske kompanije da dođu u Srbiju i obavezno investiraju u Kragujevac.

"Ukidanje viza za Srbe i Kineze, od 15. januara, je velika šansa za obe zemlje, koje moraju da sve više i više rade i pružaju sve bolje usluge investitorima", rekao je Li.

Kineski ambasador je prisustvovao svečanom koktelu koji je povodom obeležavanja Kineske nove godine priredio gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima za delegaciju ambasade Kine, predstavnike kineskih kompanija "CMEC", "Huavej" kao i kompanija iz Kragujevca koje posluju sa kineskim partnerima.

"Izuzetno mi je drago što je Kragujevac prvi grad u Srbiji koji sa nama slavi Novu godinu. To je velika čast i zadovoljstvo i za mene i za kineske građane koji žive u Srbiji. Preneću ovu informaciju građanima Kine, kojih ima milijardu i 300 miliona, da postoji jedan grad u dalekoj Evropi, koji zajedno sa Kinezima deli radost praznika. Preneću tu vest i gradu Sijanu koji ima prijateljske odnose sa Kragujevcem i mesto je rođenja našeg predsednika", naglasio je Li.

Dodao je da je Srbija daleko od Kine , ali "srce uz srce" sa Kinezima.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić čestitao je praznik Kinezima i poručio da je grad spreman za naporan rad i da produbi saradnju sa Kinezima.

"U vašoj zemlji vidimo višedecenijskog prijatelja, a sada i poslovnog partnera. Srbija je u odnosu na Kinu mala zemlja, nema mnogo mogućnosti osim da teži što razvijenijem tržištu. Na putu rešavanja ekonomskih problema Kinu vidimo kao svoje sidro", rekao je Nikolić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu