Poskupeo ogrev - iKragujevac


Vesti

Pre januarskog minusa cena kubnog metra i najskupljih cepanica bila od 30 do 40 , a sad se prodaje za 60.

Cena ogrevnog drveta poslednjih nedelja povećana je za 10 do 20 evra, te iznosi od 40 do 60 evra ili od 5.000 do 7.000 dinara.

S obzirom na to da je slična situacija i s ugljem, da su računi za struju, opravdano ili ne, mnogima duplirani, mnogi se pitaju koliko će ih koštati ova grejna sezona. Ko se na vreme snabdeo, drvo je plaćao 30 do 40 evra po kubiku, ali se zbog ledenog januara situacija promenila, pa je cena povećana 50 do 70 odsto. Istina, i oni koji su na vreme razmišljali imaće problem jer su zbog hladnoće potrošili mnogo više nego što su planirali, pa će u nekom trenutku morati da obnove zalihe.

Pre desetak dana sirovi ugalj „kolubara“ i „kovin“, koji su i najjeftiniji, nisu mogli da se nađu na stovarištima. Situacija se prethodnih dana malo popravila, ali i dalje nije sjajna. Na stovarištima kažu da bi dnevno mogli da pridodaju i sto tona, kao i da se isporuke proizvođača čekaju 10-15 dana, a u EPS poručuju građanima da direktno od njih kupe ugalj.

Rast cena gasa za 14 odsto - Razloga za spokoj nemaju ni oni koji se greju na gas jer su se pojavile informacije da će gas poskupeti za 14 odsto. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu