GRAD KRAGUJEVAC: Ovako će biti raspoređena sredstva podsticaja privrede - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće donelo je program podsticaja privredi u tekućoj godini, za šta će biti opredeljeno 11,6 miliona dinara.

Od ukupnih sredstava za unapređenje privrednog i investicionog ambijenta planirano je četiri miliona dinara, za finansijsku podršku lokalnom ekonomskom razvoju tri miliona, a za podsticaje za razvoj preduzetništva milion dinara. Za ostale komunalne usluge biće izdvojeno 3,6 miliona dinara.

Gradsko veće donelo je i Program tekuće subvencije privredi u 2017. godini u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara. Najviše sredstava opredeljeno je za Šumadija sajam 78 miliona, Centar za strna žita 60 miliona i Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj 12 miliona dinara.

Programom finansiranja za razvoj kulture u 2017. godini predviđeno je nešto više od 33 miliona dinara. Gradsko veće donelo je Program raspodele budžetskog fonda za zaštitutu životne sredine i to za: kontrolu kvaliteta vazduha, monitoring polena u vazduhu, merenje nivoa buke, kvaliteta površinskih i optadnih voda kao i za ispitivanje zagađenosti zemljišta.

Odlukom o raspodeli sredstava subvencija Sportskom privrednom društvu “FK Radnički 1923.“ opredeljeno je 48 miliona dinara. Prenos sredstava vršiće se u ratama, srazmerno ostvarenim prihodima u budžetu.

Gradsko veće odobrilo je 842 besplatne karte za prevoz u javnom i prigradskom prevozu kao vid podrške licima kod kojih postoje izuzetni, naročito opravdani razlozi vezani za socijalnu i zdravstvenu ugroženost, invalidnost i drugo, a to pravo ne mogu da ostvare po drugom osnovu. Spisak osoba koje su na predlog Komisije ostvarile pravo na besplatnu kartu biće dostavljen Gradskoj agenciji za saobraćaj.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu