ŠANSA ZA POSAO: Za 100 inspektora u Poreskoj upravi više od 1.800 kandidata - iKragujevac


Vesti

Na konkurs Poreske uprave za 100 novih inspektora prijavilo se čak 1.808 kandidata.

Poreska uprava raspisala je konkurs za pozicije višeg inspektora, inspektora i mlađeg inspektora, čija će prosečna mesečna primanja iznositi oko 48.000 dinara. Skoro svaki kandidat konkurisao je za veći broj pozicija.

Najviše inspektora biće raspoređeno u Beogradu i Novom Sadu, a manji broj u Nišu i Kragujevcu i drugim gradovima Srbije. U zavisnosti od pozicije, njihove plate će se kretati od 38.000 do 58.000 dinara, piše "Blic".

Prema uslovima konkursa, kandidati moraju da imaju završen Pravni ili Ekonomski fakultet, a za sva radna mesta zahteva se iskustvo u struci - od godinu do sedam godina. Poreskoj upravi neophodni su ljudi koji će obavljati poslove terenske i kancelarijske kontrole, analitičko-poreske poslove i poslove naplate poreza.

U Poreskoj upravi kažu da je u toku testiranje kandidata. Prvi deo testiranja obavljen je prošlog vikenda na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ostali kandidati za inspektore biće testirani na istom mestu ovog vikenda.

Kako su naveli, kandidati koji ispunjavaju uslove za rad prvo će proći pismenu proveru znanja poznavanja zakonskih propisa, a potom slede provere ostalih znanja i veština neophodnih za obavljanje posla inspektora. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu