HAOS U KRAGUJEVCU:Oružani sukobi, pljačke, Kragujevčani optuženi za TERORIZAM! - iKragujevac


Vesti

Mafijaški obračuni, navijački sukobi, neraščišćeni računi,optužnice za terorizam,  ali i obične trzavice, u Kragujevcu su već početkom godine dobile široke razmere.

BLOKIRANA GLAVNA ULICA: Pucnjava u "Bahusu"

Slike sa ulica grada mnoge su podsetile na devedesete godine prošlog veka kada su ovi događaji bili uobičajena pojava. Među najvećim izazovima za našu policiju i tužilastvo će  biti svakako aktuelni predmet iz oblasti krivičnih dela terorizma i slučajevi obračuna kriminalnih grupa na našoj teritoriji.

UHAPŠEN MALOLENIK U KRAGUJEVCU ZBOG KRAĐE!

Što se tiče terorizma, pretnja od terorizma kao globalnog fenomena koji preti civilizaciji i svim državama na svetu, naravno da postoji i u Republici Srbiji. Međutim, on nije ocenjen na visokom nivou i Srbija se svakako ne nalazi kao potencijalna meta, u ovom trenutku, izvršenja terorističkog akta", kaže načelnik Odeljenja za borbu protiv terorizma.

UHAPŠENI KRAGUJEVČANI ZBOG SUMNJE NA TERORISTIČKI NAPAD!

Što se tiče preventivnih mera za sprečavanje radikalizacije, on navodi visoko zaprećene kazne, praćenje i pokrivanje lica koja se bave propagiranjem i vrbovanjem, kao i administrativne mere zabrane ulaska stranim državljanima, verskim autoritetima, da šire ideologiju radikalnog islama.

"Prevencija je jedan širok spektar aktivnosti čitavog društva koja podrazumeva uključenje od prosvete preko privrede, omogućavanje zapošljavanja ljudima, socijalnih službi... Tako da je to jedan dug proces", kaže on,

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu