Valcer u centru Kragujevca!!! - iKragujevac


Vesti

Slavoljub Petrović jedini je ulični svirač koga je Kragujevac ikada imao. Na njegovom repertoaru su uglavnom bečki valceri i francuske šansone, čijim izvođenjem na harmonici, kako kaže, svojoj publici želi da poruči da od velikih kultura treba da preuzmu najbolje, ali i da ostanu verni svojoj tradiciji.

Iako biste na trenutak pomislili da ste u Parizu, ovo je centar Kragujevca. Jedini "krivac" za ovu varku je Slavoljub Petrović, samouki muzičar. Rodom iz Boljevca, iz muzičke porodice, Slavko, kome je otac branio da svira, studirao je rudarstvo, ali su geni u ovoj borbi odneli pobedu.

U grad na Lepenici došao je slučajno i tu je već godinu dana. Kragujevčani su ga, kaže, razumeli. Ni građani ne kriju emocije koje budi njegova muzika, ali ni zahvalnost za duh metropole koji je doneo u ovaj grad.

Banjaluka, Zaječar, Beograd, neki su od gradova u kojima je svirao. Nisu svi imali razumevanja za ono čime se bavi, pa ga je tako u Sokobanji policija hapsila. Iako mu narodna muzika nije strana, publici ne želi da povlađuje.

Skroman i zahvalan Kragujevčanima, jedini ulični svirač za sada ostaje tu. Ipak, ne krije da ga vuku pločnici Soluna i Beča, u kojima bi želeo da okuša svoju sreću.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu