"Fića" se pravi u Kragujevcu, a evo gde se pravi Aston Martin?! - iKragujevac


Vesti

Globalizacija, slobodno tržište, robotizacija i veliki napredak u transportu doveli su do velikih migracija proizvodnje, a genijalci sa digitronima i znanjem vrlo precizno mogu da "multinacionalkama" kažu gde je najpametnije i najisplativije da prave svoje ključne proizvode.

Iako to zna da ubije romantiku i protera ono malo duše što je ostalo na planeti, uvek je zanimljivo proveriti koliko je to česta pojava, čak i na mestima gde, makar zbog tradicije, to ne očekujemo.

Svi znamo gde se pravi FIAT 500L, gde "živi" Ferariji, Poršei i Meklareni, ali koliko nas zna u kojoj zemlji se pravi Ford GT, Spyker C8 ili Aston Martin Rapide?

Iznenadite se:

Ford GT - starije generacije su se pravile širom SAD, ali nova verzija sa trake silazi iz Kanade

Acusa NSX - luksuzno Hondino čedo bi trebalo da bude pravi "Japanac", međutim ovaj se rađa u Ohaju

Spyker C8 - Poznati kao Holanđani koji su preuzeli Saab, trebalo bi da budu poznati kao "Holanđani koji su preuzeli Saab, a koji prave automobile u Koventriju"

Aston Martin Rapide - ponos Engleske i omiljeni automobil agenta 007 nije baš uvek iz Gejdona - ovaj model je ce napravljen i sastavljen u austrijskom Gracu

Mercedes-Benz SLR McLaren - ovo nije toliko čudno, poznata saradnja je proizvodnju prebacila u Meklarenov centar u engleskom Vokingu

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu