Trajno zbrinjavanje radnika “Niskogradnje“ - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće dalo je prethodnu saglasnost JKP “Čistoća“ za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vreme sa 84 zaposlena lica, koja su upućena iz JKP “Niskogradnja“ u to preduzeće radi obavljanja poverene komunalne delatnosti održavanja ulica i puteva, kao i drugih srodnih poslova.

Reč je o radnicima koji su 2013. godine na inicijativu direktora “Niskogradnje“ zbog poremećaja u poslovanju - teške finansijske situacije i dugotrajne blokade računa upućeni u više javnih i javno - komunalnih preduzeća. Istovremeno, odlukom Gradskog veća tada je izmeštena i delatnost “Niskogradnje“. S obzirom na to da ističu propisani rokovi za njihovo angažovanje što bi za posledicu imalo kriznu situaciju u komunalnom sektoru, JKP “Niskogradnja“, saglasilo se sa podnetim zahtevom za zaključenje sporazuma o prestanku radnog odnosa sa zaposlenima, odnosno preuzimanjem radi zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vreme u JKP “Čistoća“. Pri odlučivanju, kako stoji u obrazloženju, Gradsko veće je cenilo potrebe JKP “Čistoća“ za popunjavanjem upražnjenih radnih mesta i potrebe Grada radi obezbeđenja kontinuiteta obavljanja komunalne delatnosti održavanja gradskih ulica i puteva. JKP “Čistoća“ se obavezuje da u svemu postupi u skladu sa Uredbom o postupku za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava.

Gradsko veće na danas održanoj sednici utvrdilo je Predlog odluke o vršenju osnivačkih prava nad Privrednim društvom “Centar za strna žita“ d.o.o. i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Ugovorom o prenosu osnivačkih prava od 22. aprila 2016. godine zaključenim između Republike Srbije i grada Kragujevca, Grad je preuzeo prava i dužnosti nad tim Privrednim društvom. Ukoliko odobornici daju saglasnost na predlog ove odluke, Duštvo se obavezuje da usaglasi svoja akta sa odredbama odluke u roku od 60 dana i preduzme potrebne radnje za upis u Agenciju za privredne registre.

U skladu sa Odlukom o drugom rebalansu budžeta grada Kragujevca, članovi veća usvojili su izmene Programa subvencija privredi i Program raspodele sredstva dotacija nevladinim organizacijama u oblasti sporta.

Gradsko veće utvrdilo je i predloge odluka o davanju saglasnosti na programe poslovanja javno - komunalnih preduzeća Čistoća, Gradska groblja, Gradske tržnice, Parking servis, Vodovod i kanalizacija i Zelenilo za 2017. godinu i uputilo odbornicima na razmatranje i odlučivanje. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu