VOZAČI OPREZ: Pazite se poledice na putevima - iKragujevac


Vesti

Na putevima u Srbiji vidljivost je dobra, ali slaba magla može usporavati saobraćaj na putevima duž rečnih tokova i po kotlinama, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Međutim, kako je dodao, kolovozi su mokri, pa zbog jutarnjeg mraza postoji velika opasnost od poledice.

Iz tog razloga AMS S podseća vozače da ukoliko naiđu na poledicu ili mokre kolovoze smanje brzinu i povećaju odstojanje, jer se po mokrom kolovozu, ukoliko brzina nije prilagođena, smanjuje stabilnost i produžava zaustavni put vozila.

Kako se na planinama i danas očekuju snežne padavine, vozači se podsećaju na obaveznu upotrebu zimske opreme.

Veći oprez savetuje se i na deonicama na kojima je zbog radova izmenjen režim odvijanja saobraćaja.
AMS S ističe da je nakon obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 152, na deonici Topola – Bućin grob, koja je bila prisutna tokom intenzivnog izvođenja radova, u toku izmena režima saobraćaja, pri čemu će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Produžavaju se i radovi na periodičnom održavanju nadvožnjaka do 18. januara 2017. godine na državnom putu I A reda broj 1 (autoput E-75), na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, na deonici Niš (Severni bulevar) – Niš (Trupale).

Na državnom putu II A reda broj 259, deonica Niš-GP Gradina, između Bele Palanke i Pirota, usled radova na mostu kod mesta Čiflik, na snazi je izmena režima saobraćaja.

Saobraćaj će se za vreme izvođenja radova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Radovi će trajati naredna tri dana i obezbeđeni su adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Na državnom putu I B reda broj 28, na deonici Gračanica – Ljubovija, kod mesta Lonjin, zbog izvođenja radova na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz, u krugu od 30 metara, od 07:00 do 15:00 časova vozila će se naizmenično propuštati jednom saobraćajnom trakom.

Do 30. decembra, od 07:00 do 17:00 časova, na državnom putu II A reda broj 149, na Avalskom putu, izvodiće se radovi na sanaciji ulegnuća.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati u oba smera, uz naizmenično propuštanje vozila.
Na državnom putu I B reda broj 27, deonica Krst – Zavlaka 2, produžavaju se radovi na periodičnom održavanju do 31. decembra.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo, dodaje AMS S.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu