Besplatna obuka za 38 preduzetnika - iKragujevac


Vesti

U Biznis inovacionom centru u organizaciji Grada Kragujevca i Kancelarije za mlade u partnerstvu sa Biznis inovacionim centrom, Nacionalnom službom za zapošljavanje filijala Kragujevac i Ekonomskim fakultetom, od 12. do 24. decembra, održaće se besplatna obuka za izradu biznis plana, predloga projekata, njihovu primenu i realizaciju. Za obuku “Od ideje do posla“ prijavilo se 38 polaznika koji će nakon završenih predavanja i obuka dobiti sertifikate. Polaznike je na današnjoj svečanosti pozdravio Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Grad Kragujevac je uvek spreman da podrži projekte koji imaju za cilj podsticaj znanja i veština kod mladih, naročito u oblasti preduzetništva. Sam start, na putu od ideje do posla, ima veliku ulogu i zato su naši partneri na realizaciji projekta relevantne institucije i predavači - rekao je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika i dodao da su ideje mladih preduzetnika, inovacije koje donose, nove načini proizvodnje i poslovanja a to je ono što pokreće.

Poslovne obuke “Od ideje do posla“ su besplatne i namenjene studentima, nezaposlenima i svima onima koji su zainteresovani za pokretanje sopstvenog posla. Predavanja će održati profesori Ekonomskog fakulteta, savetnici Nacionalne službe za zapošljavanje i saradnici Biznis inovacionog centra Kragujevac, a polaznici će dobiti potrebna znanja iz razvoja i testiranja poslovnih ideja, pisanja biznis plana i marketinga.

Sa polaznicima su danas razgovarali Marko Vujnović, direktor Biznis inovacionog centra, Ljiljana Rajković, savetnica za razvoj preduzetništva Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Kragujevac i dr Vladan Ivanović, prodekan za međunarodnu saradnju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu