U Kragujevcu se ZAPALILA dva automobila u roku od SEDAM DANA - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu u ovom mesecu za sedam dana došlo je do zapaljivanja automobila u toku vožnje.

Zbog čega dolazi do toga?

Razloga za to ima mnogo, a u praksi je najčešći neispravan anlaser ili alternator. Ljudi često misle da je benzin uzrok iznenadnog paljenja auta, međutim, razlog je uglavnom struja. Na primer, do požara može doći kada vozač izvadi ključ iz brave za starovanje motora, ali se brava ne vrati u pojas za verglanje. Tada se anlaser aktivira i nastavlja se verglanje i može da dođe do vatre i u parkiranom automobilu.

Postoji način da vozači predvide ovakve situacije.

Mala je verovatnoća da se iznenadno paljenje automobila predvidi, ali kod nekih modela kad je u pitanju neispravan alternator, na kontrolnoj tabli se ne gasi crvena lampica plus-minus, što pokazuje da nešto nije u redu.

Dešava se da se zapali vozilo kad je u pitanju neispravna instalacija i jedini savet za vozače u tom trenutku je da skinu plus klemu sa napajanja na akumulatoru, a u 90 odsto slučajeva razlog buktanja vatre je blokada kaiša na alternatoru. Vozač teško može da predvidi da će do nesreće deći, osim u određenim slučajevima kada u vozilu može da oseti smrad nagorevanja kablova. Uredno održavanje vozila je jedino rešenje i preventiva ovih nesrećnih slučajeva.

U novembru za 7 dana dva automobila su se zapalila u Kragujevcu.

Prvi put se zapalio automobil kod kamenog mosta foto.

Drugi put zapalio se automobil kod atd-a foto.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu