U Kragujevcu otvoren osmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma - iKragujevac


Vesti

Na Šumadija sajmu danas je otvoren osmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i četvrti prodajni Sajam zimnice i domaće radinosti koji pod pokroviteljstvom grada Kragujevca organizuje Gradska turistička organizacija.

U ime Šumadija sajma izlagačima i gostima dobrodošlicu je poželeo direktor Sajma Zoran Nedeljković, koji je ovom prilikom rekao da Sajam turizma i seoskog turizma ima dobru i kvalitetnu tradiciju, da je iz godine u godinu sve veći odziv izlagača što zahteva i proširivanje prostora kragujevačkog sajma.

Izrazivši zahvalnost pokroviteljima na podršci i izlagačima, Snežana Milisavljević, direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac rekla je da je ovogodišnji Međunarodni sajam turizma okupio preko sto izlagača i da je svako doneo najlepše iz svojih krajeva a da sve to zajedno pruža sjajan turistički proizvod za međunarodno tržište. Direktorka Milisavljević je rekla da se nada da će sajam posetiti veliki broj Kragujevčana, da će izlagači razmeniti iskustva i da će se sklopiti kvalitetni poslovi a da će svi podjednako, naredna tri dana uživati u gastronomskim užicima i tradicionalnim specijalitetima različitih kuhinja Srbije.

U prisustvu predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića i njegovih saradnika, predstavnika Gradskog veća, Šumadijskog okruga, predstavnika resornog ministarstva, u ime grada, kao generalnog pokrovitelja manifestacije, na svečanom otvaranju Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma dobrodošlicu je poželeo Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika. Podsećajući na značaj turizma u zemlji a naročito bogatom šumadijskom kraju, zamenik gradonačelnika Momčilović, pohvalio je organizatore na uspešnoj realizaciji koju potvrđuje dugogodišnja tradicija ali i sve veći broj zainteresovanih izlagača iz zemlje i regiona.

Kragujevac je ove godine, u prethodnih devet meseci, posetilo preko 33 hiljada gostiju sa oko 70 hiljada noćenja što je za 10 odsto više nego prethodne godine. Razumljivo je da svako od nas želi da otputuje na neku egzotičnu destinaciju, ali smatram da svi mi imamo obavezu prema našoj zemlji, našem nasleđu i istoriji i da našoj porodici i deci pokažemo bogatstva i lepote naše zemlje - rekao je Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika.

U ime Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, Sajam je, već drugu godinu zaredom, svečano otvorila Renata Pindžo, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Osmi Medjunarodni sajam turizma i seoskog turizma, otvoren je do subote 26. novembra. Radno vreme Sajma je od 10 do 18.30 sati, a ulaz je besplatan. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu