Uskoro u samom centru grada BESPLATAN INTERNET! - iKragujevac


Vesti

Kragujevac će uskoro dobiti WIFI drvo ili Drvo interneta u ulici Kralja Petra Prvog, ispred Glavne pošte. Reč je o novom projektu kompanije Telekom Srbija čime će u tom delu grada, postavljanjem telekomunikacione opreme biti omogućeno građanima besplatno korišćenje interneta bežičnim putem. Besplatnom WIFI zonom Telekom Srbija nastoji da pruži svu neophodnu podršku i pomoć u unapređenju informatičkog društva ali i turističke ponude Srbije.

Na sednici Gradskog veća doneta je i odluka o odobravanju sredstava za realizaciju projekata u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, energetske efikasnosti i održivog razvoja u iznosu od 574.000 dinara Udruženju građana “Građevinski klaster Šumadije i Pomoravlja“ za Projekat “Najpovoljniji način ulaganja u energetsku sanaciju objekata“ i udruženju Eko park za Projekat “Resocijalizacija u korist prirode i društva“.

Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za izradu projekta i izvođenje radova na rekonstrukciji OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ u Trmbasu.

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog odluke o sprovođenju konkursa za izbor direktora JKP “Niskogradnja“ i uputili Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Pred odbornicima Skupštine grada na narednom zasedanju gradskog parlamenta naći će se i Predlog zaključka o izmeni planova rada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za stomatologiju i Doma zdravlja Kragujevac.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja JP “Direkcija za urbanizam i izgradnju“ za period 1. januar – 30. septembar 2016. godine. Ukupni prihodi, u izveštajnom periodu, iznose 52.250.000 a rashodi 67.436.000 dinara što znači da je preduzeće u tom periodu poslovalo sa gubitkom od 15.186.000 dinara. Do odstupanja od plana došlo je zbog nemogućnosti da se predvide sudski troškovi, troškovi prinudne naplate i advokatskih usluga usled neizmirenih obaveza prema zaposlenima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu