Sutra počinje Sajam turizma u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma počinje sutra u hali Šumadija sajma u Kragujevcu i trajaće do subote 26. novembra, kada će biti proglašeni najbolji izlagači. Na svečanom otvaranju, u 11 sati, lepote Šumadije igrom i pesmom dočaraće članovi Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević. Manifestaciju će otvoriti Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma, trgovine i telekomunikacija.

Tokom tri sajamska dana preko 100 izlagača iz Srbije i okolnih zemalja, kao i posetioci ove manifestacije, mogu da učestvuju u radu stručnih radionica u Medija centru na kojima će dobiti odgovore kako do podsticajnih sredstava iz državnih i fondova EU, ali i o mogućnostima uključenja u projekte koji se realizuju na teritoriji Republike Srbije.

U sajamskoj hali organizovan je bogat program, nastupi KUDova iz cele Šumadije, vodička tura na temu „Kragujevac – kolevka srpske industrije“, vožnja fićama kroz Kragujevac, takmičenje u kuvanju šumadijskog čaja itd.

Poslednjeg dana sajma, u subotu, 26. novembra, u 15 sati, organizatori će uručiti nagrade za najbolju promociju, najuređeniji izlagački prostor, najbolji promotivni materijal, kao i nagrade za doprinos razvoju turizma na teritoriji Kragujevca.

Organizatori manifestacije su Gradska turistička organizacija Kragujevac i Šumadija sajam, a pokrovitelji Ministartsvo trgovine turizma i telekomunikacija i grad Kragujevac.

Sajam je otvoren od 10 do 18.30. Parking i ulaz su besplatni.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu