Muškarci, srećan vam praznik: DANAS JE MEĐUNARODNI DAN MUŠKARACA! - iKragujevac


Vesti

Danas se u svetu obeležava Međunarodni dan muškaraca. Ove godine akcenat je stavljen na zdravlje kako odraslih pripadnika jačeg pola, tako i dečaka.

Već petnaestu godinu zaredom i pripadnici jačeg pola imaju svoj međunarodni praznik, Dan muškaraca. Ovaj datum nije nešto što se obeležava samo tek tako, već će širom planete biti održano mnoštvo predavanja o zdravlju muškaraca i dečaka, unapređenju rodnih odnosa i ravnopravnosti polova, ali i isticanjem pojedinaca koji mogu svima da posluže kao pozitivni uzori.

Ono što je posebno zgodno jeste to što ovaj praznik pada u mesecu novembru kada se, pored akcije puštanja brkova poznatije kao “Movembar”, obraća posebna pažnja na tipično muške zdravstvene probleme, a posebno na rizike od raka prostate, penisa ili testisa.

Međunarodni dan muškaraca obeležava se u više od 50 država, uključujući Trinidad i Tobago, odakle je sve počelo, ali i Jamajku, Australiju, Indiju, Kinu, Sedinjene Države, Singapur, Maltu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Južnu Afriku, Mađarsku, Irsku, Ganu, Kanadu, Dansku, Austriju, Francusku, Pakistan, Italiju… Globalna podrška za proslavu iz godine u godinu raste.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu