Legalizacija arteskih bunara na seoskom području - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za nastavak legalizacije arteskih bunara u selima na teritoriji Kragujevca.

Nijedan od stotinak bunara, koji su kopani u prethodnom periodu, nema upotrebnu dozvolu tako da je početkom godine po nalogu republičkog inspektora za zaštitu životne sredine grad Kragujevac započeo taj veliki posao. Prema rečima načelnika te Gradske uprave ulazi se u treću fazu za područje Šljivovac, Poskurice, Adžine livade, Velike Pčelice, Lužnice, Opornica i Čumić. Nakon toga, ostaje četvrta faza čime bi celokupan proces dobijanja dozvola bio završen polovinom naredne godine.

Gradskoj upravi za investicije data je i saglasnost za pokretanje postupka javne nabavke za izvođenje radova na investicionom održavanju u OŠ “Miloje Simović“ u Dragobraći. To je još jedan od poteza gradske vlasti da se održi kontinuitet kada je u pitanju ulaganje u školske objekte – naglasio je predsedavajući Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika. On je podsetio da je ove godine grad Kragujevac zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima u sanaciju i adaptaciju škola uložio preko 200 miliona dinara.

Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove dobila je saglasnost za pokretanje postupka javne nabavke male vrednosti dobara – dekorativne rasvete za novogodišnje i božićne praznike, jer godinama unazad nije zanavljana.

Na današnjoj sednici članovi Gradskog veća dali su saglasnost za realizaciju specijalizovanih programa za radnu 2016/2017. godinu u PU ''Nada Naumović'' koji obuhvataju program ranog učenja engleskog jezika i folklora.

Doneta je i odluka o odobravanju sredstava iz budžeta grada za finansiranje projekata udruženja/organizacija iz oblasti poljoprivrede u ukupnom iznosu od 750.000 dinara. Sredstva su odobrena za projekat “Nabavka opreme za praćenje i unapređenje kvaliteta sirovog mleka u primarnoj stočarskoj proizvodnji“ Udruženju odgajivača goveda simentalske rase “Šumadija“, zatim, za nabavku i dodelu selekcionisanih matica Društvu pčelara kao i Udruženju proizvođača voća “Šumadija voće“ iz Čumića za projekat “Usluga i oprema za postizanje viših standarda kvaliteta u voćarstvu“.

Na inicijativu jednog broja žitelja u naselju Petrovac, Gradsko veće utvrdilo je nacrt rešenja o promeni naziva Grobljanske ulice u Petrovačku i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu