POMOZIMO STEFANU: Dečaku je smrskana glava bejzbol palicom ispred svoje škole (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Stefan Jovanovic je napadnut u Kragujevcu, ispred svoje škole! Bejzbol palicom mu je smrskana lobanja i mozak, 120 dana je bio u komi, kad se probudio svi vitalni organiu mu nisu radili.

Podsetimo, Stefan Jovanović je napadnut u Kragujevcu marta 2013. godine kao devetnaestogodišnjak, ispred svoje škole. Bejzbol palicom su mu smrskani lobanja i mozak, 120 dana je bio u komi, a kada se probudio, vitalni organiu mu nisu radili. Ostao je slep i dobio epilepsiju. Stefanova majka je bila pored njega danonoćno, živeli su u institutu Mirolsav Zotović da bi Stefan ponovo naučio da govori, pomera prste i glavu.

Dan pre napada Stefan je kao profilnu sliku na Fejsbuku postavio natpis “Moje vreme tek dolazi, dovoljno sam motivisan i želim da postanem broj jedan”. Prvi put od tada Stefan može, mada teško, u svoje ime da govori o onome što je preživeo za sedam meseci.

– Ne sećam se tog dana. Darka nisam ni poznavao. Pamtim dok sam bio u komi, zvuke aparata i moje roditelje. Majka mi je pričala da su anđeli sa mnom i da me čuvaju. Otac mi je šaputao da sam ja njegov i on da je moj i molio me da se probudim. Mogao sam samo prstima da mrdnem tada – seća se Stefan dugo se boreći da valjano objasni tih par rečenica.

On kaže da je mnogo puta sanjao da opet vozi motor i to sa ocem Nebom. Otac mu je često pričao, pa je mladić to prisustvo u svojim snovima osetio.

Njemu je atrofirao desni očni živac zbog otoka mozga, na levom oku vidi samo u centralnom delu vidnog polja, ali, kako bi mogao da živi i napreduje kao i svi njegovi vršnjaci i kako bi pobedio slepilo, neophodni su mu brojni medicinski tretmani i operacije za koje je njegova porodica pronašla rešenje, u Rusiji.

Ali, do ostravrenja tog cilja ih deli nekoliko desetina hiljada evra.

Pomozimo Stefanu! Upišimo 244 i pošaljimo SMS na 3030!

Komercijalna banka
Vlasnik računa Nebojša Jovanović
Broj računa 205900101873087066

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu