LONČAR NAPRAVIO REZ: Menja direktore ovih klinika u Kragujevcu! - iKragujevac


Vesti

Na sastanku ministra zdravlja Srbije Srbije Zlatibora Lončara s timovima za kontrolu stanja u zdravstvenim ustanovama, odlučeno je da se smene rukovodioci u tri doma zdravlja u Beogradu i imenuju direktori četiri ustanove u Kliničkom centru Kragujevac.

Odlučeno je ida se u Kliničkom centru (KC) Kragujevac imenuju novi direktori Centra za vaskularnu hirurgiju, Klinike za urologiju, nefrologiju i dijalizu i Službe za radiološku dijagnostiku.

Na sastanku je konstatovano da su na Klinici za grudnu hirurgiju KC Srbije potrebne kadrovske promene jer nisu stvoreni uslovi za početak procesa transplantacije pluća i za uvođenje novih metoda lečenja, dok su direktori Centra za anesteziologiju i reanimatologiju i Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu dobili rok od 21 dan da unaprede sistem organizacije posla.

Timovi za kontrolu stanja uočili su i da u KC Niš postoje problemi u funkcionisanju Klinike za bolesti uha, grla i nosa i Centra za patologiju i patološku anatomiju, zbog čega su rukovodioci dobili rok od 15 dana da poprave nedostatke.

Na sastaku je odlučeno i da rukovodiocia domova zdravlja u Beogradu - Savski venac, Čukarica, Zvezdara i Grocka dobiju rok od 14 dana isprave uočene nedostatke.

Naredni sastanak ministra zdravlja i timova za kontrolu održaće se za sedam dana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu