ŽALOSNA PREVARA: Umesto da se raduje, sada će morati da proda imovinu! - iKragujevac


Vesti

Kragujevac -- Da je sve bilo kako treba Zoran Živulović iz Cerovca kod Kragujevca bi u ovom trenutku brao polku, a ne bi palio preko 7.000 sadnica maline.

U oktobru je kupio maline, a proizvođač mu je rekao da su one zdrave. „Ja sam išao na poverenje“, kaže Zoran.

„Spremio sam hektar i po zemlje, i sve besprekorno doterao, posadio 60 ari, a 90 je ostalo“, priča on.

Tu kreće prava golgota, pojavile su se čudne izrasline na korenovom sistemu. Ali već je bilo kasno...

Samo što su počele da listaju, morao je da krene da ih čupa. Umesto mladih sadnica, njemu je podvaljena krčevina. Šteta je velika. Sada bi ih uveliko brao i imao oko 7 tona roda.

„Ja sam ogorčen, zato što sam obmanut ili prevaren. Ovaj što mi je prodao on je znao da one boluju, morao je da vidi izrasline. Šteta je za mene ogromna, 7.500 sadnica ili kilograma malina puta 220, 230 dinara plus moje ulaganje pre i posle sadnje. Dobit sam izgubio i za ovu i za sledeću godinu“, kaže Zoran.

Osoba od koje je uzeo sadnice ne želi da vrati novac pa će Zoran morati da se tuži za 150.000 dinara koliko su ga koštale sadnice plus ulaganja.

„On je rekao pare ne mogu da ti vratim, što nisi gledao šta kupuješ“, priča on.

Zoran će biti prinuđen da proda traktor i cisternu kako bi nastavio normalan život. Zbog ove gorčine izgubio je svaku želju da se bavi uzgojem maline koja je naš izvozni adut, a on je samo jedan od hiljade privrednika koji su prevareni.  

Izvor: B92

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu