Stiže KIDS FEST u Kragujevac! Roditelji, odvedite svoje najdraže mališane! - iKragujevac


Vesti


12. KIDS FEST se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje.

Tokom KIDS FEST-a prikazuju se najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta (Francuska, Švedska, Norveška, Danska…) za decu predškolskog i školskog uzrasta, a važan deo festivala jesu i zabavne i kreativne radionice i igraonice u kojima se deca edukuju o važnim temama na njima prilagođen način. Ove godine raznovrsan program od 20 ostvarenja je podeljen u dve celine, KIDS program (4-12 godina) i TEEN program (12-18 godina).
Dečiji filmski festival KIDS FEST, revija nekih od najboljih ostvarenja sedme umetnosti za decu iz celog sveta, jedini je događaj te vrste u Srbiji. Osnovan je 2005. godine. Sa preko 50 000 posetilaca prošle godine, ovaj festival postao je i najposećenija manifestacija za decu u zemlji.

Osim što deci daje priliku da u bioskopu, po veoma pristupačnoj ceni, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne filmove za decu, KIDS FEST se tokom sedam dana trudi i da stvori prostor po meri dece. Deo festivala su i brojne radionice i igraonice koje KIDS FEST organizuje u saradnji sa brojnim profesionalcima koji imaju iskustva u radu sa decom – pojedincima, nevladinim organizacijama, domaćim i stranim kulturnim centrima, ambasadama, bibliotekama, državnim službama.
Dečiji filmski festival KIDS FEST proglašen je projektom od interesa za Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Ovaj festival postoji kako bi popularisao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu za decu, kao i da bi obrazovao mladu bioskopsku publiku i buduće filmske autore i autorke.
Ovogodišnji filmski program čine ostvarenja za decu i mlade iz Francuske, Danske, Švedske, Norveške i SAD-a. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D filmovi studija 20th Century Fox. Većina filmova na KIDS FEST-u biće sinhronizovana na srpski jezik.
Pored kvalitetnog filmskog programa, deo festivala čine i mnogobrojne zabavne, kreativne i obrazovne radionice. Radionice i prezentacije treba da stvore prostor po meri dece – prostor u kome se igra i mašta, ali u kome deca, kroz neformalan pristup, uče vrednosti društva koje zajednički želimo da stvorimo.
Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FESTU se nisu menjale, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za organizovane školske posete, a iz godine u godinu, broj zainteresovanih škola i vrtića sve više raste.

Cene karata : za 2D projekcije : individualna 230,00 din, organizovane 180,00 din
                         za 3D projekcije : individualna 350,00 din, organizovane 300,00 din

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu