Ekološko-edukativna staza na jezeru u Šumaricama - iKragujevac


Vesti

U okviru projekta “Izgradnja ekološko-edukativnog kompleksa jezero Šumarice“ čiju realizaciju je podržao grad Kragujevac, na jezeru u Šumaricama, danas je postavljena ekološko-edukativna staza oko jezera koju čini 7 edukativnih tabli koje posetioce upoznaju sa raznovrsnošću živog sveta jezera i ističu značaj očuvanja ovog ekosistema.

Projekat realizuje udruženje “Ekomar“ sa partnerima iz Kluba podvodnih aktivnosti “Zastava“, uz stručnu podršku Instituta za biologiju i ekologiju kragujevačkog PMF-a i podršku izviđačkih odreda “Artem“ i “Bogoljub Boba Popović“. Postavljanju tabli prisustvovao je i član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine, Zoran Prokić.

Projekat obuhvata istraživanje biodiverziteta jezera u partnerstvu sa Institutom za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Kragujevac i postavljanje ekološko-edukativne staze koja bi trebalo da bude prvi deo edukativnog kompleksa koji je planiran na ovom jezeru. Projektom su predviđene i radionice za decu gde ćemo da im pokažemo na koji način mogu da iskoriste podatke koji se nalaze na tablama – kaže Marija Simić Savić, predsednica udruženja “Ekomar“.

Projekat je vredan 280 000 dinara, a sredstva su obezbeđena učešćem na redovnom godišnjem konkursu koji je namenjen udruženjima za zaštitu životne sredine. Formiranje ekološko-edukativne staze obogatiće turističku ponudu grada Kragujevca.

 

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu