Potpisan sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta i Narodne banke Srbije - iKragujevac


Vesti

Ekonomski fakultet u Kragujevcu potpisao je Memorandum o saradnji sa Narodnom bankom Srbije. Memorandum podrazumeva saradnju u oblasti formiranja mentorskih programa za studente i programa studentskih praksi, praćenja rada studenata i formiranja programa zapošljavanja u skladu s mogućnostima i poslovnim aktivnostima NBS. 

Pored toga što će studenti Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu imati priliku da obavljaju stručne prakse u Narodnoj banci Srbije i imati bolje šanse za zaposlenje u NBS, biće organizovana i brojna gostujuća predavanja predstavnika NBS na Ekonomskom fakultetu, njihovo učešće na konferencijama Fakulteta, okruglim stolovima, učešće u zajedničkim projektima i drugi oblici saradnje.

U cilju stvaranja podsticajnog ambijenta koji će omogućiti da najbolji studenti ostaju da rade u Srbiji, guverner NBS, Jorgovanka Tabaković, potpisala je slične sporazume sa još devet državnih fakulteta iz oblasti ekonomskih i pravnih nauka. U ime Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, memorandum je potpisao prodekan za naučno-istraživački rad, doc. dr Marko Slavković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu