POČINJE VAKCINACIJA: Vakcina protiv gripa do kraja nedelje u Srbiji! - iKragujevac


Vesti

Vakcina protiv gripa kojom će se u ovoj sezoni građani Srbije vakcinisati da bi se zaštitili od ovog virusa, trebalo bi da stigne u našu zemlju do subote, 15. oktobra, kažu u Ministarstvu zdravlja. Vakcina će odmah biti distribuirana u domove zdravlja, nakon čega će se početi sa imunizacijom.

U Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” preciziraju da je nabavljeno 248.256 doza vakcina “vaxigrip”, francuskoh proizvođača “Sanofi pastera”.

– Institut “Torlak” je nakon sprovedenog postupka javne nabavke vakcine protiv gripa za sezonu 2016/2017, koji je raspisao Republički fond za zdravstveno osiguranje, potpisao ugovor kojim je predviđena isporuka 248.256 doza vakcina. Očekuje se, prema najavama proizvođača, da vakcina u Srbiju stigne u najkraćem periodu. Po isporuci, “Torlak” će vakcine istu distribuirati domovima zdravlja – kažu u “Torlaku”.

Vakcina se, pre svega, savetuje hroničnim bolesnicima, osobama koje su smeštene i zaposlene u ustanovama socijalne zaštite, zdravstvenim radnicima, zaposlenima u javnim preduzećima… Vakcinu može primiti svaka osoba starija od šest meseci, kao i osobe starije od 65 godina, a preporučuje se i trudnicama i gojaznim osobama.

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu