ŽELITE SAMI DA NAPRAVITE SAPUN: Obuka za izradu bio sapuna - iKragujevac


Vesti

U okviru projekta "Čista voda u dva poteza, primeni i promeni" BIO IDEA za održivi razvoj Beograd u saradnji sa Asocijacijom poslovnih žena Vizija Kragujevac organizovala je u Kragujevcu radioničku obuku za izradu BIO sredstava za higijenu.

Cilj projekta "Čista voda u dva poteza" ima za cilj samanjenje štetnih materija u otpadnim vodama.

Kroz besplatnu edukaciju i praktičnu obuku za izradu ekoloških sredstava za higijenu, realizovan je deo ovog projekta u Školi Vukašin Marković.

Ovo je bila prilika da se nezaposlene žene, koje žele da započnu sopstveni biznis upoznaju sa mogućnostima i tehnikama izrade bio sapuna.

Ovaj projekat testira nove načine aktivacije stanovništva u naseljima radi smanjenja štetnih materija u otpadnim vodama.

Projekat bi trebalo da pokrene razvoj inovativnih mehanizama socijalnog preduzetništva, a ostvaruje se kroz programe neformalnog obrazovanja radi ekonomskog osnaživanja ugroženih grupa, kao i njihovog umrežavanja.

Tokom obuke predstavljeni su primeri dobre prakse. Razmenom iskustava, realizatori i učesnici projekta pokazuju jedan održiv model socijalne zelene ekonomije koja može da pomogne u rešavanju problema nezaposlenosti, siromaštva i socijalne isključenosti i jedinog mogućeg razvoja u skladu sa prirodnim okruženjem održivog razvoja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu