Unapređenje profesionalne podrške u zajednici – važan korak u inkluziji dece - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora za realizaciju obuke u okviru projekta “Unapređenje profesionalne podrške u zajednici – važan korak u inkluziji dece“.

To praktično znači da će nastavnici u narednih 45 dana proći obuku za pisanje i primenu individulanih obrazovnih planova u radu sa učenicima kojima je potrebna podrška u obrazovanju. Ugovor će potpisati Grad Kragujevac, Mreža Regionalnih centara i Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju. Reč je o projektu koji zajednički realizuju UNICEF, Centar za socijalnu politiku i saradnju sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije. Vrednost projekta je 396.000 dinara.

U skladu sa stalno otvorenim konkursom za prijavu predloga i projekata, Gradsko veće donelo je odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 321.100 dinara za realizaciju projekata u oblasti socijalne zaštite. Sredstva su odobrena Udruženju tumača znakovnog jezika Srbije – Jedro za projekat ''Mala inkluzivna radionica znakovnog jezika'' i Okružnoj organizaciji Saveza slepih Srbije - Kragujevac za Tradicionalno republičko savetovanje slepih i slabovidih.

Na sednici je doneta odluka o određivanju centralizovanih javih nabavki dobara i usluga za 2017. godinu, koje će sprovoditi Gradska uprava za javne nabavke.

Gradsko veće utvrdilo je i predloge odluka o izmeni Odluke o osnivanju JKP Čistoća, Javnog stambenog preduzeća - Kragujevac i JP Direkcija za urbanizam i izgradnju – Kragujevac i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu