KRIMINAL u Kragujevcu RASTE, ŠTETA oko 394 miliona dinara! - iKragujevac


Vesti

Na području policijske uprave Kragujevac u prvih osam meseci izvršeno je 2.010 krivičnih dela, što je za 246 više u odnosu na isti period 2015. godine, izjavio je danas načelnik te uprave Momčilo Krsmanović.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući pojačanom radu policije otkriven je veći broj krivičnih dela u oblasti privrednog kriminala kao i nasilja u porodici.

"Otkriveno je 353 dela privrednog kriminala što je u odnosu na prvih osam meseci 2015. godine više za 118. Tužilaštvu je prijavljeno 148 osoba, dok je lišeno slobode njih 19. Među delima privrednog kriminala najviše je bilo falsifikovanja službene isprave i zloupotrebe položaja odgovornog lica", rekao je Krsmanović.

Kako je dodao, krivičnim delima u oblasti privrednog kriminala napravljena je materijalna šteta od oko 394 miliona dinara i protivpravno pribavljena imovinska korist od oko 329 miliona.

Prema njegovim rečima, zbog nasilja u porodici podneto je ukupno 175 krivičnih prijava, skoro 30 više nego prošle godine u istom periodu.

Oduzeto je 160 kilograma različitih vrsta droge.

U oblasti javnog reda i mira, broj prekršaja je smanjen za 120, rekao je on i dodao da je broj saobraćajnih nezgoda povećan za 8,4 odsto odnosno za 576.

"Ove godine poginulo je 19 osoba a prošle 11. Teže su povređene 103 osobe, a lakše 283", naveo je Krsmanović koji je na mesto načelnika imenovan početkom septembra umesto Slobodana Mališića.

Prethodno je bio pomoćnik načelnika PU u Kragujevcu na poslovima kriminala.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu