ISTRAŽI, PRIKAŽI, ZNANJE POTRAŽI: Noć istraživača u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu će se u petak, po drugi put održati Noć istraživača. Cilj manifestacije jeste popularizovanje i približavanje nauke prvenstveno osnovcima i srednjoškolcima, ali i svim ostalim zaljubljenicima u nauku.

Preko stotinu istraživača, kako mladih tako i onih najiskusnijih i najistaknutijih biće u petak uveče sa posetiocima u nezaboravnoj zabavnoj istraživačkoj avanturi na nekoliko lokacija u gradu.

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i u Studentskom domu Sloboda, u periodu od 16 do 23 časa, sa posetiocima će se družiti timovi Univerziteta u Kragujevcu, kao i učenici prve i Druge kragujevačke gimnazije, sa naučnim demonstrantima sa mnogih fakulteta, instituta i udruženja.

Osnovci i srednjoškolci će moći da vide šta ih sve to očekuje u laboratorijama i institutima njihovih budućih fakulteta, da popiju kafu sa svojim budućim profesorima, dok sa njima razgovaraju o naučnim ali i svakodnevnim temama.

Najmladje istraživače, predškolce i učenike nižih razreda osnovne škole, očekuju kvizovi, interaktivne radionice, edukativne igrice i puno zanimljivih nagrada.

U Domu omladine od 19 do 21 čas biti organizovano "Nadmetanje sa naučnicima". Svi sadržaji u Noći istraživača su atraktivni, interaktivni, prilagođeni svim uzrastima i besplatni.

U Srbiji se Noć istraživača organizuje po sedmi put, a ove godine pod sloganom „Istraži, prikaži, znanje potraži“. Manifestacija će biti održana, osim u Kragujevcu, u još 11 gradova u Srbiji: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Požarevcu, Petnici, Inđiji, Zrenjaninu, Pančevu, Šapcu i Subotici. Ulaz na sve događaje biće besplatan.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu