Otkrivamo za vas: ZAŠTO su pomereni kiosci iz pešačke zone! - iKragujevac


Vesti

Nakon sudskog spora koji je trajao devet godina, Milorad Božović, vlasnik kragujevačkog hotela “Kragujevac” u centru grada, dokazao je da je kupivši ceo hotel za oko million evra, kupio i terasu tog hotela. 

Tako je  postigao i da budu uklonjeni kiosci- tezge za uličnu prodaju koji su sve vreme zaklanjali terasu, odnosno baštu hotela. Kragujevačke nadležne službe počele su uklanjanje uličnih kioska na osnovu sudske presude u korist vlasnika hotela.

Vlasnik hotela “Kragujevac”, Milorad Božović, u rekonstrukciju hotela uložio je skoro tri miliona evra. Obnovljeno je sve od temelja do krova. Kiosci- tezge ispred hotela poslednji su trag devetogodišnjeg spora.

Nakon ove presude očekuje se da će vlasnik hotela zaokružiti svoju investiciju i urediti terasu hotela koja je decenijama pre privatizacije Kragujevčanima bila omiljena letnja bašta.

Na kioscima su do sada prodavane knjige, čarape, kineske naočare, sapuni, nakit. Oni će biti premešteni na plato kod kragujevačkog suda. Tako ulični prodavci ne ostaju bez zarade i nastaviće da rade par stotina metara dalje od hotela.

 

 

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu