BRAVO: Kragujevački maratonac trči za Ginisa - iKragujevac


Vesti

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić krenuo je u postavljanje novog Ginisovog rekorda u trčanju uzastopnih maratona.

 Namera mu je da za 55 dana, istrči 55 maratona. Na put dug oko 2.400 kilometara, Nikolić je jutros u 6 sati, krenuo iz Kragujevca. Ispratili su ga mnogobrojni prijatelji, koji su ga prethodnih meseci i bodrili da se odvaži na nesvakidašni poduhvat.

Na svom putu, od 55 dana, Goran će pretrčati celu Srbiju, gradove u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Na konačni cilj, Budvu, trebalo bi da stigne 27. oktobra.

Plan je da svakodnevno, za šest časova, pređe maratonskih 42 kilometara i 196 metara. Cilj je da  podstakne ljude dobre volje da pomognu u nabavci sportske opreme i rekvizita za regionalni centar za rehabilitaciju koji je za osobe sa invaliditetom nedavno otvoren u Kragujevcu.

Najvažnija je njegova želja i rešenost da ostvari svoj životni san i pokaže da invaliditet, njegova slabovidost, nije prepreka za vrhunske sportske rezultate. Inače, sadašnji Ginisov rekord, iznosi 52 maratona za 52 dana i postaio ga je takmičar iz Japana.

Maraton je disciplina koja zahteva velku izdržljivost, zato Goran poručuje, da sprint trče najbrži a maraton, najbolji. Na put za Ginisa, sa Goranom Nikolićem, krenuo je tim koji će pratiti ceo tok maratona, a današnji plan je da dotrči do Tople.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu