Nova atmosfera u Osnovnoj školi “Svetozar Marković“ - iKragujevac


Vesti

Novo krilo Osnovne škole “Svetozar Marković“ otvoreno je juče u prisustvu pomoćnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ljubiše Antonijevića, gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića i njegovih saradnika. U školske klupe, šest savremeno opremljenih učionica, juče su sele nove generacije prvaka.

Izgradnja školskog krila vredna je oko 25 miliona dinara, od čega je 20 miliona obezbedio Grad, dok je Ministarstvo prosvete učestvovalo sa pet miliona dinara.

Naš posao je da pomognemo stvaranju boljih uslova obrazovnih ustanova u Srbiji. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa predstavnicima grada Kragujevca do sada smo uspeli da poboljšamo uslove u velikom broju škola u Kragujevcu. Ukoliko nivo investicija bude ovakav, očekujem da ćemo u naredne tri školske godine, skoro sve škole na teritoriji grada Kragujevca dovesti u mnogo bolje stanje – naglasio je Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako je istakla Slađana Radisavljević, pomoćnik gradonačelnika za nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima, ulaganje u školske objekte je prioritet lokalne samouprave. Za nepunih godinu i po dana uložili smo oko 300 miliona dinara u rekonstrukciju desetak škola, ali tu se nećemo zaustaviti i već pripremamo nove projekte – rekla je, ovom prilikom, Slađana Radisavljević.

Pomoćnik ministra prosvete, Ljubiša Antonijević, obišao je juče i Trgovinsko-ugostiteljsku školu “Toza Dragović“, gde je zahvaljujući sredstvima resornog Ministarstva zamenjena stolarija, obnovljen školski nameštaj, a nedavno su završeni i radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale.

Antonijević je posetu Kragujevcu završio obilaskom Doma učenika srednjih škola “Artem“, gde bi radovi na proširenju kapaciteta, kako je najavljeno, trebalo da budu završeni za dva meseca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu