RENOVIRANJE I HUMAN GEST: Politehnička škola u novom sjaju! - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu za rekonstrukciju najstarije stručne škole na Balkanu uloženo 60 miliona dinara. Sagrađena pre 162 godine. Nastavu pohađa 1.500 učenika.

Nova školska godina u Politehničkoj školi počela je u "vanrednim" okolnostima za profesore i rukovodstvo, ali su đaci prvi put posle više decenija ušli u nove, savremeno opremljene učionice, dok profesori i nastavnici čekaju opremanje kancelarija. U temeljnu rekonstrukciju najstarije stručne škole na Balkanu i po broju učenika jedne od najvećih u Srbiji, koja ima oko 1.500 đaka, uloženo je oko 60 miliona dinara.

Prema rečima direktora škole Siniše Kojića, ovo je jedna od najvećih pojedinačnih investicija u školstvu u Kragujevcu. Deo novca obezbedilo je Ministarstvo prosvete, pomogla je i lokalna samouprava, a najveća suma dobijena je od Vladine Kancelarije za obnovu i razvoj. Ova škola je oštećena u velikim poplavama 2014. godine.

- Sve učionice su svetle, nove i dobro opremljene. Urađeni su novi sanitarni čvorovi, a sve što je potrebno za bezbedno odvijanje nastave, potpuno je završeno. Ostaje još finalno uređenje pojedinih kancelarija. Mi smo rad počeli u privremeno uređenim prostorijama, a sve će biti završeno u narednih nekoliko dana i svako će imati dobro sređen prostor za rad - kaže direktor Kojić.

Tokom letnjeg raspusta trajali su intenzivni radovi. Urađena je nova krovna konstrukcija, sređen krov koji je prokišnjavao, zidovi, promenjeni podovi, postavljena nova stolarija.

- Pored elektroinstalacije, u svakoj učionici instalirana je računarska mreža.

Najstarija stručna škola na Balkanu izgrađena je pre 162 godine i objekat je pod posebnom zaštitom kao spomenik kulture.

STARI NAMEŠTAJ SIROMAŠNIMA

Stolarija, nameštaj, drveni elementi koji su skinuti sa ove škole biće poklonjeni ovdašnjem Centru za socijalni rad koji će to deliti najugroženijim korisnicima socijalne pomoći. Iz ove ustanove apelovali su na sve građane i firme da stari nameštaj, polovnu belu tehniku i druge uređaje koje zamenjuju novim, poklone i tako pomognu najsiromašnijima.

Izvor: Večernje novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu