Kragujevčani glumili Hrvate za 10 evra i sendvič- Film o navijačima Dinama - iKragujevac


Vesti

Hrvatska ekipa snimila je film "ZG80" koji je nastao iz priča i anegdota navijača Dinama "Bed blu bojsa" krajem 80-tih godina prošlog veka.

U tom filmu prikazuju se detalji gostovanja hrvatskih navijača "bed blu bojsa" u Beogradu, ali prema rečima reditelja, nisu smeli da snimaju scene na "Marakani", već su to učinili u Kragujevcu na stadionum "Čika Dača", a pomogli su im srpski statisti kojima je plaćeno deset evra, plus sendvić.

Film je režirao 33-godišnji Zagrepčanin Igor Šeregi, a u filmu glume: Rene Bitorajac, Matija Kačan Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Domagoj Mrkonjić, Nikola Rakočević, Mijo Jurišić, Igor Hamer, Miloš Timotijević, Mladen Andrejević, Danica Maksimović, Iva Stefanović, Radovan Vujović, Lazar Miljković, Mario Petreković, Srđan Miletić...

Oni su izjavili da su planirali da snime film na stadionu Crvene zvezde.

- Da, hteli smo da snimamo na Marakani, a dobili smo odgovor: OK, možete da snimate, ali sopstvenu odgovornost! Ajde ti, brate, snimaj na Marakani na sopstvenu odgovornost. I to snimiš da Bojs preskače ogradu i dolazi do centra terena s Dinamovom zastavom u ruci. Mi smo, naravno, tu scenu želeli da snimimo tamo, ali na sopstvenu odgovornost - opisao je Šeregi.

- Kada smo počeli da pregovaramo preko naših saradnika iz Beograda, došla je informacija da se preti direktoru Crvene zvezde da će mu biti zapaljen auto ako nas pusti na stadion. I onda kad smo i počeli da snimamo u Beogradu, čuvala nas je policija, a dosta kaskadera bili su "delije" koje rade za lovu. Zvali su nekog svog poslanika, vođu, koji je putem megafona poručio svima: Ne mogu, bre, ovi Hrvati na Marakanu - rekao je Šeregi.

Scene Marakane su na kraju snimljene u Kragujevcu.

- Hteli smo, naravno, kružni, crveno-beli stadion. Pokušali smo u Novom Sadu, ali Vojvodina usko sarađuje sa Zvezdom pa je to propalo, a onda su nas nazvali ljudi iz Kragujevca i kazali: "Dođite kod nas". Pazi, iz Kragujevca! A tamo su statisti, odredom Srbi, glumili Hrvate za 70 kuna (10 evra) i sendvič. Kapitalizam je pobedio - rekao je Šeregi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu