Kragujevčanin postavlja novi Ginisov Svetski rekord - iKragujevac


Vesti

Goran Nikolić iz Kragujevca, aktivni rekreativac 25 godina (trčanje na duge staze) spreman je da postavi novi Ginisov Svetski rekord u trčanju maratona - 55 maratona za 55 uzastopnih dana.

Pored ekstremnog sportskog izazova, ova aktivnost ima jak humanitarni karakter. Goran na ovaj način želi da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva koja će transparentno uložiti za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom, koja će staviti na raspolaganje korisnicima u ISKRI –regionalnom centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, koji je nedavno otvoren u Kragujevcu.

Konferencija za novinare i promocija “Maratona za Ginisa 55/55” održaće se u četvrtak, 01. Septembra 2016. godine sa početkom u 18,00 časova u regionalnom Centru za sport I rehabilitaciju OSI - “Iskra” u Kragujevcu, ulica Borivoja Petrovića bb.

Tom prilikom novinarima i zvanicama će se obratiti Goran Nikolić koji će pričati o svom cilju i motivu trčanja ovog jedinstvenog ekstremnog sportskog poduhvata.

Inače, Goran je slabovid i vidi samo 5 % na jedno oko, pa u šali govorimo da će Goran ŽMUREĆI postaviti novi Ginisov Svetski rekord! Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom „napada“ rekord potpuno zdravog sportiste. Sadašnji Ginisov Svetski rekord je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu