Evo koje su CENE STANOVA za STUDENTE! - iKragujevac


Vesti

Studentima koji se ne školuju u rodnom gradu, utoliko je lakše što će za zakup stana proći malo jeftinije nego da smeštaj traže u prestonici.

Ipak, ako već nisu našli odgovarajući stan, trebalo bi da požure, jer je navala pred početak školske godine tradicionalno već primetna.

Primetno je, kažu u agencijama, da u ponudi u Beogradu, Nišu i Kragujevcu ima kvalitetnih stanova, a ni cene nisu proteklih godina, zbog krize, rasle. Naprotiv, blago su i pale. Ono što je ostalo isto jeste da - dobri stanovi brzo nalaze stanare.

Ukoliko spadate u grupu onih koji u ovo doba godine traže stan u nekom od ova tri grada, računajte da ćete mesečno na zakup da dajete od oko 100 do 250 evra u Novom Sadu, od 70 do 160 evra u Nišu, a od 70 do 200 evra u Kragujevcu.

Kragujevac skuplji od Niša

Studenti kragujevačkih fakulteta ili podstanari u tom gradu, moraju da plate iznajmljivanje stana malo više nego što to košta u Nišu. U Kragujevcu su garsonjere i jednosobni stanovi takođe najtraženiji, ali je cena viša. Na primer, za garsonjeru u Kragujevcu mesečno je potrebno odvojiti od 70 do 140 evra, dok najam jednosobnog stana za mesec dana košta od 130 do 180 evra. U Starom gradu recimo, u proseku je potrebno od 130 do 160 evra za stan od tridesetak kvadrata. Ukoliko je kvadratura veća, recimo 45 kvadrata, onda je već potrebno u proseku oko 180 evra za iznajmljivanje. Za dvosobne stanove je mesečno potrebno odvojiti od 150 do 200 evra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu