KG: IŽIVLJAVANJE u fabrici "SLOGA METAL" - iKragujevac


Vesti

U obaveštenju za radnike piše: "Radno vreme počinje u osam sati. Kome ne odgovara, slobodno može da kaže da mu se vrati knjižica".

Zaposlene u fabrici za proizvodnju i preradu čelika " Sloga metal" iz Kragujevca sačekao je pre deset dana memorandum sa potpisom i pečatom zamenika generalnog direktora u kojem se obaveštavaju da će ubuduće raditi neograničeno, odnosno sve dok im on "ne kaže dosta".

Generalni direktor ove kompanije poriče da je taj dokument validan: " To su dezinformacije, mi smo porodična firma koja se bori da opstane u ovom ludom vremenu. Naši ljudi rade osam sati dnevno. Plate su redovne i normalne za naše uslove".

Ž.V. iz udruženja sindikata "Sloga" tvrdi da je u pitanju brutalno kršenje Zakona o radu. "Očigledno je da je dokument validan jer ima pečat i potpis. . Očigledno je da su prekršili zakon. Besmisleno je napisati da je radno vreme od osam sati, pa u nedogled i pretiti radnim knjižicama. Inspekcija rada morala bi sada da reaguje po službenoj dužnosti i ispita ovaj slučaj" -navodi on.

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu