Veća ulaganja u kulturu - iKragujevac


Vesti

Posle dve godine zastoja, ponovo je Skupština grada Kragujevca ove godine raspisala konkurs za sufinansiranje projekata u kulturi i za te namene izdvojila sumu koja u mnogome veća od predhodnih izdvajanja za tu namenu.

Više od šezdeset projekata, prošlo je na konkursu za sufinansiranje projekata u kulturi, koji je u 2016. raspisala Skupština grada.
U resoru za kulturu upravo u frekventnosti i velikom interesovanju organizacija i pojedinaca koji se bave kreiranjem i organizacijom kulturnih programa, vide mogućnost za nove inicijative i pokretanje novih sadržaja, koji će obogatiti postojeću kulturnu ponudu grada.

Građani se odlučuju prema onome što im je u ponudi od programa i manifestacija u kojima i sami mogu uzeti učešće, ali je najveći izazov u tome kako obezbediti uslove za profesionalni rad institucija kulture.

Kada je reč o ustanova kulture, u planu je njihova reorganizacija i grupisanje u jednu celinu srodnih institucija. To praktično znači racionalizaciju u kulturi grada.
Ubrzano se radi na izgradnji legata vajara Nikole Koke Jankovića kod zgrade rektorata Univerziteta u Kragujevcu, a u toku je i pripajanje gradskog Simfonijskog orkestra Muzičkom centru, kako bi subjekti relevantni za muzičku scenu grada bili na okupu, s obzirom da su Akademski kamerni hor Liceum i gradski orkestar Šlezinger već u nadležnosti ove ustanove.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu