Radovi na zameni vodovodnih linija - iKragujevac


Vesti

Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" izvodi ovog leta radove na zameni uličnih vodovodnih linija i postavljanju novih priključaka na području Kragujevca.

Za nove vodovodne i kanalizacione linije opredeljeno je ukupno 80 miliona dinara iz gradske kase u 2016. godini, a do sada je utrošeno oko 20 miliona.

U Vodovodu očekuju i sredstva iz IPA fondova Evropske unije u narednoj godini u iznosu od oko 10 miliona evra za sanaciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Kragujevcu.

U Fočanskoj ulici na Aerodromu u toku su završni radovi na zameni vodovodnih linija. U Javno komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija kažu da su u ovom mesecu obnovljene vodovodne linije i u Prešernovoj i Ulici Milunke Đurić.

Ovi radovi su koštali oko 9 milion dinara, koliko je opredeljeno u gradskoj kasi i za radove u avgustu.

U prvoj fazi je planirana sanaciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Kragujevcu. U drugoj fazi je predviđeno ulaganje u sistem za proizvodnju vode, rekonstrukciju vodovodne mreže i zamenu dotrajalih cevovoda. Za ovaj deo projekta planirano je oko 10 miliona sredstava iz IPA fondova Evropske unije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu