Za današnje dobrovoljne davaoce krvi usledile nagrade ! - iKragujevac


Vesti

Crveni krst Kragujevac i Služba za transfuziju krvi Kliničkog centra Kragujevac organizovali su još jednu letnju akciju u Delta parku.

Svest naših sugrađana o važnosti dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davanja krvi je zadovoljavajuća, što najbolje pokazuje podatak da je kragujevac u 2015. godini sa prikupljenih preko 8500 hiljada jedinica krvi, proglašen za jednu od najhumanijih sredina u Srbiji.

Iz godine u godinu, uz podršku grada, evidentan je rastući trend prikupljanja krvi, što se videlo u nedavnoj akciji u Pešačkoj zoni, gde su krv dale 162 osobe.

Za prvih šest meseci ove godine broj prikupljenih jedinica je već sada veći u odnosu na isti period prošle za više od 4,5 procenta.

Najbolju potvrdu za ovu humanu priču bila je letnja akcija koju su Crveni krst Kragujevac i Klinički centar Kragujevac organizovali u Delta parku.

Akcija u Delta parku realizovana je pod pokroviteljstvom Grada i podrške Sportskog centra Park, koji je za svakom davaocu krvi poklonio po tri karte za kragujevačke bazene.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu