Gradska agencija za saobraćaj i Lasta sporazumno raskinuli ugovor - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je odluku kojom se nalaže Gradskoj agenciji za saobraćaj doo Kragujevac da preduzme sve neophodne mere i aktivnosti radi obezbeđenja kontinuiteta u obavljanju komunalne delatnosti javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika zbog sporazumnog raskida ugovora sa “Lastom“ ad Beograd.

Do raskida ugovora došlo je na predlog “Laste“ Beograd jer se to preduzeće trenutno nalazi u postupku privatizacije i racionalizacije broja zaposlenih, a nije u mogućnosti ni da nabavi nova vozila jer su u postupku zaključivanja reprograma sa poveriocima. Pored toga, organizaciona jedinica koja obavlja prevoz na teritoriji Kragujevca neće biti u mogućnosti da izvršava svoje ugovorene obaveze jer se od 131 radnika 130 izjasnilo za sporazumni raskid radnog odnosa.

Zbog toga je “Lasta“ predložila Gradskoj agenciji za saobraćaj da se raskine ugovorni odnos zaključno sa 31.07. 2016.godine. Istovrmeno “Lasta“ je iskazala spremnost da će sve dok GAS ne zaključi ugovore sa drugim prevoznicima, obavljati prevoz putnika.

Zbog toga je Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo odluku o porketanju i sprovođenju postupka javne nabavke (otvoreni postupak) za izbor prevoznika za obavljanje javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Kragujevca za partiju 3 i 4. GAS se odlukom Gradskog veća obavezuje da ustupi prevoznicima linije do okončanja otvorenog postupka javne nabavke ali i da zahteva od “Laste“ ad Beograd, poštovanje odredbi o otkaznom roku koji ne može biti kraći od 60 dana, kako se ne bi ugrozila komunalna delatnost prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju.

Gradsko veće odborilo je sredstva iz budžeta grada u iznosu od šest miliona dinara “Šumadija sajmu“ na ime subvencija radi isplate dela zarade za decembar 2015. godine i januarske zarade, kao i dva miliona dinara za izmirivanje obaveza prema dobavljačima po prinudnoj naplati. 

 

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu