Radovi na deonici puta Kragujevac-Koridor 10 u punom jeku - iKragujevac


Vesti

Deonica puta koja treba da poveže Kragujevac sa Koridorom 10 duga je 25 km, 10 km koji prolaze kroz Kragujevac je urađeno a u toku su radovi na sanaciji kolovozne take u Žirovnici u opštini Batočina.

Prema rečima gospodina Zdravka Mladenovića, predsednika opštine Batočina, izvršena je eksproprijacija zemljišta na kompletnoj deonici od izlaza iz Batočine do Kragujevca.

U toku je revitalizaicja leve kolovozne trake, gledano iz pravca Batočine ka Kragujevcu. Ta deonica je duga 6 km od izlaza iz Batočine do petlje Žirovnica. Putari rade punom parom i po nekoj predviđenoj dinamici ovi radovi bi rebalo da budu završeni do 5. avgusta kada se očekuje puštanje u saobraćaj ove deonice.

- Nakon toga su nam ostale dve deonice, jedna deonica od petlje Žirovnica pa sve do granice do opštine Batočine i grada Kragujevca u dužini od 4 km. Tu je trenutno stepen završenosti radova negde oko 50% i očekuje se da radovi budu gotovi u prvoj polovini 2017. Nakon toga nam ostaje deonica od Koridora 10 do takozvane buduće petlje Batočina Istok u dužini od pet kilometara i tu se očekuje da se krene sa ugovaranjem tih radova negde tokom 2017 a završetak radova se očekuje u toku 2018, izjavio je predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović.

Sredstva u budžetu su obezbeđena i završetak radova na povezivanju Kragujevca sa Koridorom 10 možemo očekivati do kraja 2018.

Ono što je veoma bitno to je da je ovaj put veoma značajan za Kragujevac i za Batočinu to jeste za privrednike koji posluju na ovoj teritoriji, ujedno to je jedna od ugovornih obaveza naše države prema Fiatu.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu