Ne nasedajte: Banke ovako izmamljuju novac od vas! - iKragujevac


Vesti

Banke se služe raznim sredstvima da privuku nove klijente i da naplate što više svojih proizvoda, pa je tako učestala njihova praksa da klijentima, iako to nisu tražili, nude i bukvalno guraju u ruke kreditne kartice.

Ako ste već u mogućnosti da sredite svoje finansije, prvi logičan korak je da ukinete sve bankarske proizvode koji omogućavaju zaduživanje preko mogućnosti. Ugasićete sve kreditne kartice koje imate, dozvoljeni minus i podmirićete potrebe samo iz osnovnih primanja. Bez zaduživanja. To se vašoj banci sigurno neće dopasti, i onda će uslediti pozivi da dođete po kreditnu karticu. Ukoliko rešite da ignorišete to, pozivi će najverovatnije postati jako učestali, i nudiće vam „plastiku“ svaki put kada budete došli na šalter.
Ukoliko im i uspe obmana, potpisaćete sve papire kao i prilikom ugovora između banke i korisnika.
Tek kada vam bude stigao račun za nepotrebnu karticu, koji može da iznosi 200 dinara mesečno, iliti 2400 godišnje, shvatićete da vi nikakvu karticu od banke niste ni tražili.
Ukoliko imate debitnu karticu koja npr podrazumeva 250 dinara na mesečnom nivou, plus osiguranje od 50 dinara mesečno, vaše dugovanje bi, na godišnjem nivou, banci iznosio 6000 dinara. Nezavisno od toga da li se zadužujete i plaćate kamatu na zaduženje.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu