BRAVO: Kragujevački heroj je skoro SLEP i OBORIĆE SVETSKI REKORD u trčanju MARATONA, razlog će vas ODUŠEVITI! - iKragujevac


Vesti

Goran Nikolić iz Kragujevca oboriće Ginisov rekord u trčanju uzastopnih maratona na relaciji Kragujevac–Oslo. Taj podatak zasenila je i činjenica da on vidi samo 5% na jedno oko, ali ga to ne sprečava da pobije dosadašnji rezultat.

Kaže se da sprint trče najbrži, a maraton najbolji. Dosadašnji svetski rekord u trčanju maratona su 52 maratona za 52 dana.

Goran se aktivno sprema da za 55 dana istrči 55 maratona, što je za tri dana i tri maratona više nego što je zabeleženo u ovoj disciplini. On svakoga dana istrči polumaraton, odnosno 22 km.

Želja mu je da snagom svojih mišića, kapacitetom sopstvenih pluća i jačinom vlastite volje, promovišući na najzahtevniji ekstremni način sportske, kreativne i intelektualne potencijale osoba oštećenog vida pozove: institucije, kompanije, fondacije i finansijske organizacije da ga u vidu sponzorstva ili donatorstva u tome podrže.

Sredstva će transparentno uložiti u izgradnju i opremanje jednog ili dva mini-kampa za slepu i slabovidu decu i omladinu.

Ovaj heroj Srbije je, uprkos svom invaliditetu, odlučio da je zdrav život njegov izbor.

Bravo Gorane! 

(Telegraf / Tanja Milanović)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu