VOZAČI, POVEDITE RAČUNA: Ako niste platili neku KAZNU, očekuje vas velika NEPRIJATNOST! - iKragujevac


Vesti

Ako ste zbog nekog prekršaja izbegavali pojavljivanje na sudu, postoji velika mogućnost da na granici budete zaustavljeni kada pokušate da izađete iz zemlje i da vas sprovedu u sud u mestu u kojem se sprovodi postupak.

Tajna je u tome što policija ima sve informacije, jer su podaci iz svih sudova u Srbiji umreženi u jedinstven sistem. Međutim, na granici mogu da budu privedeni samo oni protiv kojih sud raspiše opštu naredbu, na osnovu koje policija raspisuje poternicu, a do toga dolazi tek kada okrivljeni uporno izbegava svaki pokušaj policije da ga dovede u sud.

Takođe, to onda ne važi samo za granicu, već i za, na primer, rutinsku kontrolu u saobraćaju. Policija ima pravo da vas zadrži 24 sata u pritvoru ukoliko sudija nije dostupan ili nema dežurnog sudije.

Ono što je jako bitno je i to da morate biti pažljivi i ako ste platili kaznu neposredno pred putovanje. Ukoliko je to u pitanju, najbolje je da proverite da li je uplata proknjižena, a ako nije, možete da dostavite dokaz sudu da je kazna plaćena.

Troškovi transporta prilikom intervencije policije padaju na vas. A za sada nema informacija da li je neko zaista vraćen sa granice.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu