SREĆAN PUT: Druga grupa osnovaca otišla na Kopaonik - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkom odmaralištu na Kopaoniku u narednih sedam dana boraviće učenici iz osnovnih škola “Mirko Jovanović“ i “Prota Stevan Popović“ iz Čumića. Decu, koja su danas u pratnji svojih učitelja otputovala na besplatno letovanje, ispratili su Nedeljko Manojlović član Gradskog veća za obrazovanje i Gordana Marković načelnik Gradske uprave za vanprivredne delatnosti.

Ovo je prvi put da učenici nižih razreda osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica letuju besplatno o trošku grada – podsetio je Manojlović. Odlukom Gradskog veća za te namene iz budžeta grada biće izdvojeno deset miliona dinara. Deca će boraviti u kragujevačkom odmaralištu po sedam dana, a “Šumadija sajam“ je obezbedio sve od smeštaja, ishrane, lekarskog nadzora po do animatora. Na taj način tokom jula i avgusta letovaće 930 učenika iz socijalno ugroženih porodica – nezaposlenih ili samohranih roditelja, hraniteljskih porodica i primaoci dečijeg dodatka. Grad je ove godine prvi put izdvojio pare za besplatno letovanje učenika i sa tom praksom nastaviće se i dalje – naglasio je Manojlović.

Inače, danas se sa letovanja na Kopaoniku vraća prva grupa od 170 učenika iz osnovnih škola “Jovan Popović“, “Sveti Sava“, “Milutin i Draginja Todorović“ i “Radoje Domanović“.

 

Izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu