JEDINSTVENO: Iz Hong Konga kupio motocikl iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Nemanja Stojanović iz Kragujevca, veliki ljubitelj motocikala, odlučio je da nabavi jednog oldtajmera na dva točka i potpuno ga restaurira u „cafe racer“ stilu. 

Izabrana je Honda CB 750 iz 1979. i sređivanje je počelo, a trajalo je godinu dana.

Od osnove motocikla ostalo je pola rama i agregat, pri čemu je i on potpuno obnovljen. Gotovo sve ostalo je promenjeno - novo ili „custom made“.

Agregat je kompletno sređen. Pored fabričkih, korišćeni su i aftermarket delovi. Rezervoar je očišćen i obložen dvokomponentnim epoksijem protiv rđe. Sedište je posebno napravljeno i presvučeno pravom kožom. Ram je prerađen, tako da zadnji deo motocikla drugačije izgleda.

Kompletna svetlosna signalizacija i prateće komande su novi i u „cafe racer“ stilu, što važi i za ručice i druge detalje. Električna instalacija je potpuno nova.

Montirane su posebne Dunlop TT100 gume sa karakterističnom retro šarom.

Nemanja je ovaj motocikl gotovo svakodnevno sređivao s ljubavlju i iz zadovoljstva, ali život obično ima neke druge planove za nas, pa je morao teška srca da ga stavi u oglase. Pre toga je njime prešao samo oko 500 km za oko šest meseci nakon završetka restauracije.

Bio je nemalo iznenađen kada se javio kupac sa drugog kontinenta, posebno uzimajući u obzir da ga nije stavljao u strane oglase.

Kupac iz Hong Konga

Kontaktirali smo kupca i saznali da je reč o „našem“ čoveku - Aleksandru Nikoliću. Istina, nije rođen u Srbiji niti je u njoj ikada živeo, ali pustimo njega da sam kaže nešto više o sebi:

„Rođen sam i odrastao u Beču. Otac mi je iz Beograda, a majka iz Kamendola, malog sela pored Grocke. Poslovno sam otišao u Kinu da radim na softverskim projektima kao Business Development Manager i upoznao svoju suprugu u Hong Kongu, te sam odlučio da ostanem tu i da živim.

 

Izvor: Polovni automobili

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu